Postepeno normalizovanje vodosnabdijevanja u Sarajevu

BiH

voda slavina

Vodosnabdijevanje Grada u dnevnim satima postepeno se normalizuje u smislu smanjene potrošnje vode u zonama.

Stanje na izvorištima u hidrološkom smislu je veoma loše, podzemne akumulacije su i dalje u konstantnom padu i dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina.

Mobilni tim će i danas pratiti stanje s akumulacijama u rezervoarima i na glavnom izvorištu Sarajevsko polje te ako dođe do eventualnih promjena u pogledu vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo blagovremeno informisati javnost.

U toku noćnih sati, od 24.00 do 05.00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada – od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići, Vogošća, Pogledine, Hrid, Bistrik, Mahmutovac, Turkušići, Hrasno brdo.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas će od 09.00 do 16.00 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica – Generala Izeta Nanića, Krste Hegedušića, Francuske Revolucije, Majdanska, Trg Djece Dobrinje, Rudolfa Rude Tomića, Sedrenik, Budakovići, Alije Nametka, Ibre Česke, Dumače, Mali Sedrenik, Panjina Kula, Rogina, Hasana Bibera, Nahorevska, Jukićeva, Svrake.

Apeluje se na potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi bile obezbijeđene dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i normaliziralo vodosnabdijevanje, saopćeno je iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo.