Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Postignut načelan dogovor o grijanju Kampusa UNSA

kazazovic unsa grijanje

Načelan dogovor o snabdijevanju toplotnom energijom korisnika Kampusa Univerziteta u Sarajevu postignut je u utorak na sastanku ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića, rektora Univerziteta u Sarajevu Muharema Avdispahića i generalnog sekretara Univerziteta Suvada Konakovića sa generalnim direktorom „Unis – Energetike“ Adilom Pašićem i izvršnim direktorom te firme Senadom Sofićem.

Na sastanku su razmatrane sve mogućnosti za rješavanje problema snabdijevanja toplotnom energijom korisnika Kampusa Univerziteta u Sarajevu, posebno zbog početka studijske 2015/2016. godine.

Prijedlog za rješavanje ovog gorućeg pitanja predstavili su predstavnici „Unis – Energetike“, a koji su na to bili obavezani zaključkom sa prethodno održanog sastanka krajem septembra ove godine.

Dogovoreno je i da će „Unis – Energetika“ u narednim danima organizacionim jedinicama u Kampusu Univerziteta ponuditi ugovore o isporuci toplotne energije, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.