Posušje podržalo Čovićevu kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

posušje1 (2)

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je u subotu s načelnikom općine Posušje Brankom Bagom i njegovim suradnicima o infrastrukturi, gospodarstvu, kulturi, ali i razvoj turističkih potencijala u toj općini.

Načelnik Bago osvrnuo se na projekte koje su od iznimne važnosti za ovu lokalnu sredinu, te napomenuo, kako je za realizaciju i konačno završenje nekih potrebna pomoć i većih razina vlasti, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Kultura je važan segment društva, pa je i na sastanku razgovarano o jačanju manifestacije “Posuško lito” koja se iz godine u godinu razvija i sada je već došla na  jednu zavidnu razinu, jer se tijekom ljeta u Posušju odvija preko 40-tak raznih događaja iz kulture, obrazovanja, zabave i sporta.

Razgovarano je i o turističkom potencijalu ovog mjesta te neophodnim radnjama koje bi uvelike poboljšale njegovu vidljivost i promociju u turističkom smislu, a posebno je spomenut Park prirode Blidinje.

Asfaltiranjem puta prema Blidinju omogućen je brži i bolji dolazak posjetiteljima, kako lokalnim tako i onima iz Dalmacije. Na samome lokalitetu potrebno je još puno uraditi, prije svega na izgradnji planinarskih i pješačkih ruta, no važno je da su projekti pokrenuti, rečeno je na sastanku.

Predsjednik Čović je kazao kako je cilj posjete bio upoznati se sa stanjem u Posušju te dodao kako će s obzirom na izbornu godinu, u narednim mjesecima svakako biti i više prilika za susrete. Izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima i napomenuo da uvijek može bolje te da podrška viših razina vlasti ne smije izostati.

Na sastanku je bilo govora i o političkoj situaciji u općini, gdje je poseban naglasak stavljen na pripreme za Opće izbore, predstavljen je program i plan izbornih aktivnosti koje se već provode na terenu te je naglašeno je kao kako su građani općine Posušje prepoznali rad i zalaganje dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice i HNS-a koji svojim zalaganjem nastoje osigurati potpunu uspostavu jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

Načelnik Bago naglasio je punu potporu kandidaturi dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i izboru legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH.