Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cik bih

Potpisan sporazum o nabavci štampanja i pakovanja glasačkih listića

cik listici nabavka (1)

CIKBiH, istovremeno, izražava zahvalnost visokom predstavniku povodom donošenja Odluke u vezi sa finansiranjem Općih izbora 2022.

Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH) Suad Arnautović i direktor “Unioninvestplastike“ d.d. Sarajevo Jasmin Muminović danas su potpisali Okvirni sporazum o nabavci usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za Opće izbore 2022 godine, okvirne vrijednosti 1.634.069,00 KM sa PDV-om.

Arnautović je potpisao i Ugovor o prijavi vlasništva o skladištenju valjka za utiskivanje vodenog žiga.

Za potrebe štampanja oko 14 miliona glasačkih listića nabavit će se 120 tona papira, saopćeno je iz CIK-a BiH.

CIKBiH, istovremeno, izražava zahvalnost visokom predstavniku povodom donošenja Odluke u vezi sa finansiranjem Općih izbora 2022.

– Javno upućujemo zahvalnost visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Christianu Schmidtu povodom donošenja Odluke o odobravanju raspodjele sredstava na ime pokrića rashoda vezanih za Opće izbore u BiH 2022. godine, Odluke kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH i Odluke kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH – navodi se.

Također, CIKBiH izražava zahvalnost i svim članovima Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) kao i svim ambasadorima u BiH koji su kontinuirano pružali podršku toj instituciji.

– Prijatelji Bosne i Hercegovine iz međunarodne zajednice su prepoznali i u potpunosti razumjeli nezavidnu situaciju u kojoj se godinama unazad nalazi Centralna izborna komisija BiH u vezi s osiguranjem finansijskih sredstava za vršenje ovlaštenja propisanih zakonom – ističe se u saopćenju.

Iz CIK-a BiH napominju kako napokon mogu konstatirati da postaju i finansijski neovisni, “barem u dijelu osiguranja finansijskih sredstava za provedbu izbora”.

CIKBiH, istovremeno, izražava žaljenje zbog toga što nadležni organi Bosne i Hercegovine, i pored niza apela, nisu postupili u skladu sa svojim obavezama iz Izbornog zakona BiH.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini će biti održani u nedjelju, 02. oktobra 2022. godine, navodi se u saopćenju.