Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Potpisan ugovor o formiranju vlasti u USK, činit će je četiri stranke

l_2f5ff20bcb6810337a42ceb6960d9c85

Ružnić je izjavio da mu je drago da je, nakon dugog niza godina, koliko je Krajina imala problema sa stabilnošću i sa zakonodavnom i izvršnom vlašću, danas postignut jedan stabilan koalicioni kapacitet

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona (USK) Jasmin Musić i premijer USK-a i predsjednik Regionalnog odbora Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Krajina Mustafa Ružnić potvrdili su večeras nakon sastanka u zgradi Predsjedništva BiH da je potpisan sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu.

– Mi smo na sastanku u Predsjedništvu BiH u prisustvu predsjednika Stranke demokratske akcije, Narodnog evropskog saveza i Demokratske fronte potpisali sporazum o uspostavi vlasti u USK. Dio te vlasti će biti i Stranka za BiH u USK čiji će predstavnik svoj potpis na ovaj sporazum staviti naknadno – izjavio je Musić, dodajući da u ovom momentu niko nije bio iz Stranke za BiH, ali da su proteklih dana u Bosanskoj krajini uspostavili dogovor i da su oni prihvatili da budu dio parlamentarne većine.

Musić je istakao da je potpisani sporazum “poruka stabilnosti USK koji već dugo vapi za jednom kvalitetnijom podrškom Vladi u Skupštini Kantona, te da je ovo dvotrećinska većina u Skupštini koja će sigurno dati stabilnost i zamah u radu izvršne i zakonodavne vlasti USK”.

Ružnić je izjavio da mu je drago da je, nakon dugog niza godina, koliko je Krajina imala problema sa stabilnošću i sa zakonodavnom i izvršnom vlašću, danas postignut jedan stabilan koalicioni kapacitet.

Kada je riječ o višim nivoima vlasti, kako je dodao Ružnić, o tome će predsjedništva ovih stranaka poslati jasnu poruku.