Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan ugovor o izgradnji 20 stambenih jedinica u Prijedoru

prijedor – ugovor za izgradnju stanova

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je danas Ugovor o izgradnji zgrade s 20 stanova za najugroženija izbjegla i raseljena lica u Prijedoru, javlja Anadolu Agency (AA).

Čordaš je istakao da se zgrada gradi u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara (CEB2), te da vrijednost radova iznosi oko 1.200.000 KM. Uvođenje izvođača u radove očekuje se krajem ovog mjeseca, nakon čega će početi izgradnja.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će korisnici, koji pripadaju najugroženijim kategorijama izbjeglih i raseljenih lica već iduće godine moći useliti u nove stanove”, rekao je Čordaš.

Ugovor za izvođenje građevinskih radova potpisan je s direktorom GP Gratod Banjaluka Srđanom Todorovićem, koji je obećao da će posao biti urađen u roku i kvalitetno.

Projekat zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja CEB2 na prostoru RS-a provodi Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS.

Ukupna vrijednost Projekta za područje RS iznosi 29.178.194 evra, od čega je 18.169.413 evra kreditnih sredstava, dok je 11.008.781 evro doprinos lokalnih zajednica.

“Korisnici kolektivnih vidova smještaja najugroženija su kategorija raseljenih lica i izbjeglica, a samim tim i CEB 2, kojim će biti riješeno njihovo stambeno pitanje, predstavlja jedan od najhumanijih projekata, kada se govori o zbrinjavanju izbjeglica, raseljenih lica i povratnika”, saopšteno je iz ministarstva.

Realizacijom ovog projekta biće stambeno zbrinute ukupno 694 najugroženije porodice, kroz 18 potprojekata u 15 gradova i opština na prostoru Republike Srpske i to u Derventi, Doboju, Trebinju, Foči, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Modriči, Bijeljini, Bratuncu, Zvorniku, Istočnom Novom Sarajevu, Sokocu, Rudom i Višegradu.