Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Centar Skenderija u Sarajevu

Potpisan ugovor o nabavci mobilne ledene plohe

skenderija ugovor3333

Projekt se realizuje uz podršku Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, koja je odobrila sredstva za nabavku

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo i predstavnik hrvatske firme “Arctic” Denis Ventin potpisali su danas u Sarajevu ugovor o nabavci mobilne plohe za profesionalne i rekreativne sportove na ledu.

Radi se o konačnoj realizaciji javne nabavke mobilne ledene plohe na kojoj će, kako je kazao Kapo, biti održani sportski sadržaji za vrijeme održavanja Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala – Eyofa Sarajevo 2019. što je svakako jedan od najvećih događaja u BiH i regiji. Projekt se realizuje uz podršku Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, koja je odobrila sredstva za nabavku.

Firma Arctic je pobijedila na tenderu i shodno ugovoru, naveo je Ventin, isporučit će opremu moderne tehnologije. Uz opremu, rashladne uređaje nude i mobilnu podlogu, veličine 1.800 metara kvadratnih, koja svojom veličinom zadovoljava uslove za održavanje službenih takmičenja, ogradu, posebne zaštitne jastuke, modernu mašinu za obradu leda i drugo.

Vrijednost radova, dodao je Kapo, sa PDV-om iznosi oko milion KM.

Kapo je dodao da će u predstojećem periodu biti održane manifestacije poput Sajma privrede i Dječjeg sajma.

U kontekstu nedavnog inspekcijskog pregleda, Kapo je napomenuo da se radi na otklanjanju nedostataka i pribavljanju novog atesta u vezi za vatrodojavnim sistemom.

– U Centru Skenderija je u posljednjih šest mjeseci urađeno toliko da Skenderija nije bila nikada sigurnija u posljednjih 20 godina. Najveći problem je što imamo stari vatrodojavni sistem koji je ispravan, ali nemamo novi atest koji već četiri godine pokušavamo pribaviti – kazao je Kapo.