Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan ugovor o zajmu za izgradnju dionice koridora 5C

cavara-ugovor333

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun potpisali su u petak ugovor o zajmu za izgradnju nove dionice na Koridoru 5-c.

Direktor Ureda EBRD-a u BiH izjavio je da je potpisivanje sporazuma samo jedan korak od povlačenja novca i realizacije ranije dogovorenog projekta.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je direktoru Janu Barunu na dosadašnjoj potpori projektima cestogradnje u BiH te je izrazio nadu da će ubrzo biti usvojen zakon o trošarinama kako bi sredstva iz zajma bila operativna i kako bi se nastavila gradnja autoceste kao najvažnijeg infrastrukturnog projekta u BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Ugovor o zajmu za izgradnju dionice na koridoru 5-c vrijedan je 80 miliona eura, a korisnik sredstava je JP Autoceste Federacije BiH za izgradnju dionica autoceste na poddionici između Bune i Počitelja, koja je nastavak dionice Počitelj – Bijača, te poddionice između Donje Gračanice i Tunela Zenica.