BiH

Zavod za javno zdravstvo FBiH

Potpisan ugovor sa veledrogerijom “Medimpex” za nabavku 500.000 doza akcine Sputnik V

19/03/2021
FOTO: Ilustracija

Medimpex d.o.o Sarajevo se takođe obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine cjepiva, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno

“Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je u četvrtak, 18.03.2021. godine, sukladno zaključku Vlade Federacije BiH od 16.03.2021. godine, potpisao ugovor sa veledrogerijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavu cjepiva protiv COVID-19 u Federaciji BiH”, navodi se u saopštenju ove ustanove, u kojem dalje navode:

“Ugovor je potpisan nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u utorak, 16.03.2021. godine zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja potpiše ugovor sa odabranom veledrogerijom.

Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500 000 doza cjepiva Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100 000 doza cjepiva biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400 000 doza cjepiva da će isporučivati sukcesivno.

Medimpex d.o.o Sarajevo se takođe obavezao da će od Federalnog ministarstva zdravstva ishoditi dozvolu za interventni uvoz kompletne ugovorene količine cjepiva, uz naznaku da će isto uvoziti i cariniti sukcesivno.

O navodnoj i eventualnoj registraciji cjepiva u narednom periodu Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH ne može špekulirati, te Vas molimo da se za takve vrste informacija obratite Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH”, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.