općina novi grad

Potpisan ugovor za izgradnju biciklističke staze u naselju Dobrinja

novi grad biciklisticka staza

Realizacijom tog projekta Dobrinja će biti povezana s biciklističkom stazom, koja je u prethodnom periodu izgrađena od Otoke do Nedžarića i od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji

U Općini Novi Grad Sarajevo danas je potpisan Ugovor za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze u naselju Dobrinja u vrijednosti od oko 234.000 KM.

Realizacijom tog projekta Dobrinja će biti povezana s biciklističkom stazom, koja je u prethodnom periodu izgrađena od Otoke do Nedžarića i od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su Kenan Bukva, šef Odsjeka za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu Općine Novi Grad i v.d. direktorice KJKP “Rad” Vera Arnautović.

Bukva je kazao da je u prošloj godini Općina provela proceduru javne nabavke i potpisala Okvirni sporazum sa KJKP “Rad” za izgradnju treće dionice biciklističke staze u ukupnom iznosu od 548.000 KM.

– Danas potpisujemo ugovor za izgradnju 600 metara staze za bicikliste od kružnog toka do raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija i Emila Zole. U sklopu radova uradit će se kompletna rekonstrukcija pješačke staze i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i obilježavanje biciklističke staze sa pratećom signalizacijom duž A transverzale u dužini od oko 800 metara – izjavio je Bukva.

Podsjetio je da je u 2015. u saradnji s Gradskom upravom Sarajeva izgrađena biciklistička staza od Otoke do Nedžarića, a godinu kasnije od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji, te da će nakon izgradnje staze u ulici Želimira Vidovića Kelija za narednu godinu ostati da se uradi preostali dio staze kroz cijelo naselje Dobrinja kako bi se staza spojila sa prstenom i cijela Dobrinja povezala sa biciklističkom stazom.

Također bit će postavljene parkovske klupe, korpe za otpatke, a izvršit će se i izmještanje natkrivenog autobuskog stajališta, te izgradnja pristupne rampe za kretanje invalidnih osoba.

Vršiteljica dužnosti direktorice KJKP Rad Vera Arnautović istakla ja da će radovi biti završeni u predviđenom roku, 60 dana od dana uvođenja u posao, saopćeno je iz Općine Novi Grad.