BiH

vlada posavskog kantona

Potpisivan ugovora o izvođenju radova na R-464-a Odžak-Donji Svilaj

03/10/2019

Ugovorom obuhvaćeni radovi na izgradnji obostrane pješačke staze, duž cijele dužine trase (214,17 m), odvodnja oborinskih voda s ugradnjom novih slivnika te proširenje kolnika na obje strane na ukupnu širinu od 5,80 m

U Ministarstvu saobraćaja, veza, turizma i zaštite okoliša Posavskog kantona u četvrtak je potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji regionalne ceste R-464-a Odžak-Donji Svilaj, na dionici od Kružnog toka do raskrsnice s ulicom Atifa Šapčanina, vrijedan 99.316,62 maraka.

Nakon okončanja postupka javne nabavke, ugovor je potpisan s poduzećem “Balegem” d.o.o. Gradačac, a rok izvođenja radova je 20 radnih dana od dana uvođenja u posao, izvijestila je Vlada Posavskog kantona.

Ovim ugovorom obuhvaćeni su radovi na izgradnji obostrane pješačke staze, duž cijele dužine trase (214,17 m), odvodnja oborinskih voda s ugradnjom novih slivnika te proširenje kolnika na obje strane na ukupnu širinu od 5,80 m.

Nakon potpisivanja ugovora kantonalni ministar Anes Osmanović izjavio je kako su sredstva za ovaj projekt osigurana u Budžetu Posavskog kantona za 2019. godinu, kao i da će realizacijom ovog projekta, koji se naslanja na projekat izgradnje kružnog toka, dio uže gradske jezgre grada Odžaka dobiti potpuno drugačiju sliku, na zadovoljstvo svih građana te općine.

U ministarstvu su pripremili još nekoliko projekata za realizaciju, kako na prostoru općine Odžak tako i u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac. Naredne sedmice planirano je potpisivanje ugovora za općine Orašje i Domaljevac-Šamac, kao i početak procedure izbora najpovoljnijeg izvođača radova za nova dva projekta u Odžaku i Orašju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.