Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smanjenim intenzitetom

Potraga za nestalim Almirom Mehanijom nastavlja se u srijedu

gss ilidza potraga mehanija (1)

U potražnoj akciji sudjelovalo je preko 60 spasioca i 3 drona

Potraga za Almirom Mehanijom iz Hrasnice nastavlja se i sutra smanjenim intenzitetom, saopćeno je iz Gorske službe spašavanja Ilidža.

Obzirom kako dosadašnji napori i iskorišteni resursi nisu rezultirali pronalaskom nestalog Almira Mehanije, potraga će se nastaviti smanjenim intenzitetom uporabom posebnih potražnih timova, prema raspoloživim novim informacijama.

U potražnoj akciji sudjelovalo je preko 60 spasioca i 3 drona.

U ovoj iznimno kompleksnoj akcji potrage i spašavanja do sada su angažirani resursi GSS Ilidža, GSS Hadžići, GSS Trebevic, GSS Novi Grad, i lokalno stanovništvo koji su nam neprestano pomagali u akciji potrage.

U trenutku posljednjeg viđenja Almir Mehanija (1962.) je na sebi imao dugu maslinastu jaknu, sive pantalone i crne čizme. Apeluju se građani da pročitaju opis Almira Mehanije, a ne samo da pogledaju fotografiju, te da prilikom davanja informacija kontaktiraju dežurni broj GSS Ilidža.

Mehanija je nestao 31. decembra, a posljednji put je viđen u KJKP Rad nakon čega mu se gubi svaki trag.

Svi koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj osobi molimo da ih jave na dežurni broj GSS-a Ilidža 062/499-332 ili obavijeste MUP Kantona Sarajevo, saopćeno je.