Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobrovoljno vatrogasno društvo

Potraga za utopljenikom u Bosanskoj Krupi obustavljena zbog povećanog vodostaja

utopljenik

Za ponedjeljak 04.02. su najavljene aktivnosti potrage i ronilačkog tima MUP-a Unsko-sanskog kantona

U Bosanskoj Krupi sa željeznog mosta 29.01.2019.godine u 12:30h skočila je osoba u rijeku Unu, po opisu muškarac a za kojeg se pretpostavljalo da je H.H. iz Bosanske Krupe.

Dana 30.01.2019.godine na inicijativu građana na lokaciju utapanja lica H.H. izašli su pripadnici odjeljenjem za traženje i spašavanje dobrovoljne vatrogasno-spasilačke jedinice (DVJ) DVD-a Bosanska Krupa. Izvršena je fizička pretraga lijeve obale rijeke Une u dijelu od mjesta utapanja unesrećenog lica do ugostiteljskog objekta Zeleni otoci po procedurama potrage i spašavanja na vodi.

U dane 01.02. i 02.02. aktivnosti su nastavljene daljim tokom rijeke Une s tim da se nakon izlaska iz zone Zelenih otoka potraga proširila i na desnu obalu rijeke Une.

Tokom pripreme plana aktivnosti za nedjelju 03.02. od strane komandira DVJ DVD-a Bosanska Krupa i VD Otoka je procjenjeno da usljed enormnog povećanja vodostaja od 100cm u zadnja 24h a u cilju bezbjednosti učesnika potrage aktivnosti su privremeno obustavljene.

Aktivnosti potrage će se nastaviti nakon smanjenja vodostaja. Za ponedjeljak 04.02. su najavljene aktivnosti potrage i ronilačkog tima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Ovom prilikom upućujemo apel stanovnicima općine, koji žive, borave ili se kroz sportsko- rekreativne aktivnosti bave ribolovom na obalama rijeke Une, da obrate pažnju prilikom kretanja obalama rijeke Une na mogućnost uočavanja tijela unesrećene osobe te se o zapažanjima obrate Petoj policijskoj upravi Bosanska Krupa na telefon 122.

Sve aktivnosti su realizirane uz znanje i asistenciju Pete policijske uprave Bosanska Krupa, saopštilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Bosanska Krupa.