kantonalni sud

Potvrđena optužnica: Direktorica picerije Montana utajila više od 800.000 KM poreza?!

nejra ibrović montana optužnica
FOTO: PIXSELL / KLIX
Potvrđena optužnica

Tereti se da je promet umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nejre Ibrović, zbog krivičnog djela porezna utaja.

Nejra Ibrović tereti se da je, od 2017. do 2019. godine u svojstvu direktorice privrednog društva „APNglobal“ u okviru kojeg posluju dva ugostiteljska objekta „Pizzeria Montana“, lažno prikazivala stvarni promet kroz fiskalne kase.

Tačnije, tereti se da je promet umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo.

-Na taj način utajila je porez u iznosu od 872.491,46 KM. U optužnici je postupajući tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 16 svjedoka, tri vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza – saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.