zloupotreba položaja ili ovlaštenja

Potvrđena optužnica protiv direktora firme “Wood Team”

Kantonalni-sud-Sarajevo2-

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila oduzimanje spomenute imovinske koristi, navodi se u saopćenju

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Samira Šehovića, direktora firme “Wood Team” zbog krivičnog djela – zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba, tačnije, direktor firme “Wood Team” vršio nezakonite uplate na račun Agencije za posredovanje u zapošljavanju „Leading“ za fiktivan angažman studenata, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Kako se nadalje navodi, novac uplaćen na račun Agencije, ranije optuženi Enisa i Sanel Đalić podizali su u gotovini i umanjen za proviziju, putem posrednika, predavali optuženom Šehoviću. Na taj način je optuženi pravnom licu “Wood Team” pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 492.370,70 KM.

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila oduzimanje spomenute imovinske koristi, navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, u februaru 2019. godine Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS u predmetu “Zadruga” protiv 32 osobe i četiri firme.

Prema navodima iz te optužnice, Enisa i Sanel Đalić, inače vlasnici agencija za posredovanje pri zapošljavanju “Eslider” i “Leading”, su od 2010. do 2018. godine organizirali kriminalnu grupu koja je sklapanjem fiktivnih ugovora s više stotina firmi “oprala” skoro 50 miliona maraka.