Lažna uvjerenja

Potvrđena optužnica protiv uposlenika Federalnog ministarstva za pitanje boraca

tuzilastvo-ks334

Majstorović je optužen i da je pribavio krivotvorenu diplomu više ekonomske škole koju je upotrijebio prilikom zaposlenja u Federalno ministarstvo

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Dragana Majstorovića, zaposlenika Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

Optužen je da je zloupotrebom položaja u ranijem periodu nezakonito izdao više od 30 lažnih uvjerenja o zapovijednoj dužnosti i ratnim odlikovanjima bivšim pripadnicima HVO-a-, a na osnovu kojih su oni neosnovano ostvarili povoljnije penzije u iznosu većem od 200 hiljada maraka. Većina od tih 30 bivših pripadnika HVO-a ranije su procesuirani u Mostaru.

Majstorović je optužen i da je pribavio krivotvorenu diplomu više ekonomske škole koju je upotrijebio prilikom zaposlenja u Federalno ministarstvo.

Nakon potvrđivanja optužnice na prijedlog Tužilaštva KS optuženom su izrečene mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja, saopćeno je iz Tužilaštva KS-a.