Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud BiH

Potvrđena optužnica u predmetu Indira Dajić-Hukić i drugi

sud bih ilustracija (1)

Optuženi su od osoba koja se bave uvozom živih životinja, hrane i proizvoda životinjskog porijekla zahtijevali i primili dar u vidu novca da u okviru svojih ovlaštenja izvrše radnje koje su dužni izvršiti

Sud BiH potvrdio je optužnicu u predmetu Indira Dajić-Hukić i drugi koja optužene Indiru Dajić Hukić, Ivu Kobaša i Mladena Mijića tereti da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U optužnici se navodi da su optuženi u periodu od 16. jula do 29. septembra 2020. godine u svojstvu službenih osoba Ureda za veterinarstvo BiH, vršeći poslove i zadatke veterinarskih inspektora na granici, kao službene osobe u institucijama BiH zahtijevali i primili dar za sebe, saopćeno je iz Suda BiH.

Optuženi su od osoba koja se bave uvozom živih životinja, hrane i proizvoda životinjskog porijekla zahtijevali i primili dar u vidu novca da u okviru svojih ovlaštenja izvrše radnje koje su dužni izvršiti, a koje su propisane Zakonom o veterinarstvu BiH i dugim propisima.