Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

porezna utaja

Potvrđena optužnica u slučaju “Miroslav Vrljičak i drugi”

sud_bih03 (1)

Optužena pravna osoba „Trgotank d.o.o. Fojnica“ je kao pravna osoba raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 673.827,87 KM

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Vrljička i Vjekoslava Bošnjaka koji se terete da su počinili krivično djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnicom je obuhvaćena i pravna osoba „Trgotank“ d.o.o., Fojnica, koja se se, također, tereti za poreznu utaju ili prevaru.

U optužnici se navodi da su Miroslav Vrljičak, u svojstvu direktora bez ograničenja ovlaštenja i odgovorne osobe u pravnoj osobi „Trgotank d.o.o. Fojnica“, a Vjekoslav Bošnjak u svojstvu opunomoćene osobe u svim pravnim poslovima koje ima uprava pravnog lica „Trgotank“ d.o.o., Fojnica, izbjegli platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 200.000 KM.

– Optužena pravna osoba „Trgotank d.o.o. Fojnica“ je kao pravna osoba raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 673.827,87 KM koju su u njeno ime, za račun i u korist ostvarili optuženi Miroslav Vrljičak i Vjekoslav Bošnjak – navedeno je u optužnici, saopćeno je iz Suda BiH.