Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povećati privrednu razmjenu između TK i BPK Goražde

vlada tk i bpk

Uspostavljanje boljih odnosa između obrtnika i veća privredna razmjena između Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, bila je tema razgovora ministara razvoja i poduzetništva te poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Nermina Hodžića i Abdulaha Zukića s delegacijom BPK Goražde.

U fokusu razgovora bilo je unapređenje saradnje između sajma “Dani jabuke“ i sajmova na području TK, kao i planiranje susreta privrednika BPK-a s privrednicima TK, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

– Sajmovi su uvijek prilika za prezentaciju pozitivnih vrijednosti, unapređenja svega onoga što naši privrednici ostvare u toku svog poslovanja, a također i proširenja poslovnih susreta i kontakata – kazao je ministar Hodžić te pohvalio spremnost za saradnju organizatora sajamskih aktivnosti na području TK.

vlada tk i bpk1

Ministar privrede BPK Goražde Meho Mašala kazao je da je intencija i da se uspostavi i proširi saradnja na nivou obrtničkih i privrednih komora.

Predsjednik organizacionog odbora Sajma “Dani jabuke“ Mirsad Hubanić dodao je da “po prvi put vidimo ministre koji podržavaju priču o saradnji između sajmova kao i ukupnu privrednu saradnju“.

– To će rezultirati čvršćom saradnjom u oblasti privrede, pogotovo poljoprivrede i prehrambene industrije jer ćemo po prvi put imati podršku vladinog sektora – rekao je Hubanić.