Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Povodom Dana državnosti BiH položeno cvijeće kod Vječne vatre

vjecna vatra polaganjae cvijeca anadolija (2)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić će, povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, večeras prisustvovati i održati govor na Svečanoj akademiji u Vijećnici

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić i Šefik Džaferović, povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, položili su cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz njih cvijeće kod Vječne vatre položili su između ostalih i Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Edin Forto, premijer Vlade Kantona Sarajevo, delegacije Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR-a) BiH i KS, kao i Koordinacije boračkih organizacija KS.

Komšić i Džaferović ranije su prisustvovali ceremoniji podizanja zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum, a položit će i cvijeće na Mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te u Spomen-parku Vraca.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Komšić će, povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, prisustvovati i održati govor na zajedničkoj Svečanoj akademiji u organizaciji Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i općina Kantona Sarajevo u Vijećnici.