Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povodom otvorenja Ferhadije zabranjen prevoz eksplozivnih materijala

ferhadija

Povodom otvaranja Ferhat-pašine džamije u Banja Luci, na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija do subote, 7. maja, do ponoći. Iz istog razloga večeras od ponoći do sutra do ponoći zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na svim magistralnim i regionalnim putevima koji vode prema Banja Luci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Mogući su odroni, kao i mjestimično smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Podlugovi izvode se radovi na sanaciji mosta, a na dionici Tarčin-Sarajevo sjever radovi na sanaciji klizišta Treševine, kao i radovi na redovnom održavanju tunela Gaj i Igman.

Iz BIHAMK-a su apelirali na vozače da na pomenutim dionicama voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani, M-20 Ustikolina-Goražde i M-5 Ključ-Sanski Most, te magistralni put M-18 na području Kladnja.

Povodom otvaranja Ferhat-pašine džamije u Banja Luci, na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija do subote, 7. maja, do ponoći. Iz istog razloga večeras od ponoći do sutra do ponoći zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na svim magistralnim i regionalnim putevima koji vode prema Banja Luci (iz pravca Bosanske Gradiške, Jajca, Doboja i Mrkonjić Grada).

Dodatno, na području koje pokrivaju CJB Banja Luka i CJB Prijedor prevoz eksplozivnih materija zabranjen je danas od 18 sati do nedjelje, 08. maja do ponoći.