Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje stranke

Povodom prvog slučaja koronavirusa oglasili se iz SDP-a, poslali poruku Vijeću ministara

korona hrvatska

Očekujemo da Vijeće ministara BiH, naglašavaju, preuzme aktivnosti koordiniranja odgovora na novonastalu situaciju na nacionalnoj razini, a da nadležni organi i institucije u oblasti zdravstva hitno sačine plan i strategiju djelovanja i suzbijanja epidemije

Povodom prijavljivanja prvog slučaja zaražavanja korona virusom u Bosni i Hercegovini, Socijaldemokratska partija BiH poziva sve institucije i organe na maksimalnu mobilizaciju i ozbiljnost u suočavanju s ovom prijetnjom.

Pozivamo sve učesnike javnog i političkog života da po strani ostave dnevnopolitičke sukobe i politikantstvo, te da se kao društvo zajedničkim snagama suočimo s jednim od najvećih zdravstvenih izazova u savremenoj historiji Bosne i Hercegovine. Jedino koordiniranim, sinhronizovanim djelovanjem i saradnjom svih relevantnih institucija u državi se možemo efikasno uhvatiti u koštac s novom prijetnjom koja žrtve ne bira po entitetskoj liniji, kao ni po etničkoj ili političkoj pripadnosti, navodi se u saopćenju SDPBiH.

Očekujemo da Vijeće ministara BiH, naglašavaju, preuzme aktivnosti koordiniranja odgovora na novonastalu situaciju na nacionalnoj razini, a da nadležni organi i institucije u oblasti zdravstva hitno sačine plan i strategiju djelovanja i suzbijanja epidemije.

Smatraju da je u ovom trenutku nužno da se ulože dodatni zajednički napori na educiranju stanovništva i definiranju mjera kontrole i prevencije širenja virusa, kako ne bi došlo do zastoja ili blokade društvenog života i opće panike i dezorijentiranosti usljed neblagovremene ili neadekvatne reakcije države.