BiH

okolina trebinja

Požar u Hercegovini gasi i helikopter: “Gasićemo dok god ima otvorenog plamena”

29/07/2020

Novitović je istakao da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da helikopter Helikopterskog servisa bude stacioniran u Trebinju za vrijeme požarne sezone

Helikopter Helikopterskog servisa RS-a počeo je da djeluje na gašenju požara u okolini Trebinja.

Predstavnik Helikopterskog servisa Republike Srpske Siniša Nikolić rekao je novinarima da je gašenje požara počelo u rejonu mjesta Jasen i da će trajati u vidljivom dijelu dana.

Nikolić je naveo da se gašenju pristupa od zapada prema istoku, odnosno, niz vjetar i dodao da se prema planu prvo gasi požar koji je najbliži stambenim objektima, prema pustim dijelovima.

“Gasiće se dok god ima otvorenog plamena. Tehnika i posada mogu da tretiraju požarište sa deset hiljada litara vode na sat vremena”, precizirao je Nikolić.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je novinarima da je grad Trebinje uputio zahtjev ovoj upravi za angažovanje helikoptera u saradnji sa Helikopterskim servisom Republike Srpske.

On je dodao da su Vlada RS i Republička uprava Civilne zaštite donijeli odluku da pripadnici Helikopterskog servisa Srpske budu na raspolaganju na području Hercegovine.

Novitović je istakao da je entitetska Vlada donijela odluku da helikopter Helikopterskog servisa bude stacioniran u Trebinju za vrijeme požarne sezone.

“Idemo u pravcu formiranja regionalnog centra protivpožarne zaštite da bi u ovih šest hercegovačkih opština bio poboljšan stepen protivpožarne zaštite”, dodao je Novitović.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.