BiH

Požar u Krivaji oborio radioaktivni gromobran

31/08/2015

Nakon požara koji je izbio u noći sa subote na nedjelju u Tvornici za proizvodnju montažnih kuća Krivaja iz Zavidovića još uvijek nije poznato šta je uzrokovalo vatrenu stihiju jer uviđaj na licu mjestu nije obavljen, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon požara koji se dogodio tokom vikenda, rukovodstvo kao ni radnici još uvijek nisu u mogućnosti prići terenu, te započeti proces raščišćavanja.

“Ništa se posebno nije izmijenilo. Ne možemo ući jer se na objektu nalazi jedan radioaktivni gromobran koji je pao prilikom požara i sada komisija za uviđaj sa tužiocem na čelu ne može raditi svoj posao dok se to ne otkloni. Rekli su da će to otkloniti još jučer, ali to se nije desilo. Očekujemo da se to pomjeri pa tek onda će se raditi na uviđaju pa ćemo mi ući”, kazao je za AA generalni direktor Krivaje Ismet Mujanović.

Mujanović dodaje kako se nada da će pomoć nadležnih uslijediti što prije.

“Istakli smo molbu i želju da se pomogne radnicima. Oni od jučer ne rade. Čak ne rade ni u ovim dijelovima pogona gdje nije došlo do požara jer je struja morala biti isključena. Nema pomaka, ali ovi ljudi koji su obećali da će pomoć, mislim da će nešto uraditi”, kazao je Mujanović.

Prema njegovim riječima, komisija ne dozvoljava pristup nikome na mjesto događaja jer još uvijek postoji opasnost po ljude.

“Uzrok će biti određen. Niko sada ne možemo dati zvanične informacije”, dodao je Mujanović navodeći kako je delegacija Vlade Federacije BiH obišla mjesto događaja.

Požar koji je kompaniji nanio višemilionske štete, ugašen je uz pomoć 100 vatrogasaca iste noći. Ipak, Tvornica je u potpunosti izgorjela, a bez posla je tako ostalo skoro 200 uposlenika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.