BiH

i dalje aktivan

Požar u Stocu ugrozio naseljena mjesta

10/08/2021

Također, ispod brda Budisavina, naselje Zaušje, kod Čapljine sinoć iza 19.00 sati gorjela je šuma, a vatra je bila ugrozila i više obiteljskih kuća. Tamo su vatrogasci još na terenu

Prema najnovijim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) HNK i dalje je aktivan požar na području općine Stolac, na lokaciji Stolovi-Crnoglav, a sinoć je ugrozio i više obiteljskih kuća.

Požar koji je izbio 6. avgusta na toj lokaciji aktivirao se ponovno u ponedjeljak u popodnevnim satima te se proširio prema naseljenim mjestima Boljuni,Podkula, Zaušje, Stupišta i Podosoje, gdje je ugroženo više porodičnih kuća.

Na terenu su vatrogasci i lokalno stanovništvo.

Na ispomoći pri gašenju požara bili su i pripadnici PVP Čapljina s jednim vozilom i tri vatrogasca kao i vlasnici privatnih cisterni (dvije cisterne).

Također, ispod brda Budisavina, naselje Zaušje, kod Čapljine sinoć iza 19.00 sati gorjela je šuma, a vatra je bila ugrozila i više porodičnih kuća. Tamo su vatrogasci još na terenu.

Požari na području Općine Neum su ugašeni.

Nisko raslinje, trava i otpad gorjeli su tijekom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čitluku i Konjicu, ali su svi požari lokalizirani, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.