Kanton Sarajevo

Poziv ljekarima u penziji da pomognu u borbi protiv koronavirusa

ilidza dom zdravlja

U saopćenju se navodi da se ljekari na ovaj poziv mogu odazvati putem telefona broj 033/569-135

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ uputila je javni poziv svim penzionisanim zdravstvenim radnicima visoke stručne spreme da se jave ovoj ustanovi, ukoliko su u mogućnosti da svojim angažmanom pomognu zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevu, kojima je to potrebno u borbi protiv koronavirusa.

– Usljed pogoršane epidemiološke situacije i shodno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova, Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici 29. oktobra donijela zaključak čiji je sastavni dio bio i da se Služba za zapošljavanje KS, u saradnji sa nadležnim komorama zdravstvenih radnika, obrati javnim pozivom svim penzionisanim zdravstvenim radnicima visoke stručne spreme u Kantonu, s ciljem njihove evidencije i, po potrebi, angažiranja u liječenju Covid pacijenata – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

U saopćenju se navodi da se ljekari na ovaj poziv mogu odazvati putem telefona broj 033/569-135. Rok za prijave nije ograničen i ostat će otvoren do daljnjeg.

Prema još jednom zaključku Vlade sa pomenute sjednice, ova ustanova treba dostaviti Kriznom štabu Ministarstva zdravstva KS i Vladi KS pregled medicinskog kadra koji se vode na njenoj evidenciji visoke i srednje stručne spreme, navodi se u saopćenju.