Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Republika srpska

Poznat pobjednik u Nevesinju, u dva grada se vodi “mrtva trka”

res_1605466831_prvi-rezultati-lokalnih-izbora-uzivo

Prvi neslužbeni rezultati izbora u Bijeljini, na relativno malom uzorku, pokazuju da se vodi neizvjesna utrka za gradonačelnika

Prema preliminarnim rezultatima, kandidat SNSD-a za načelnika općine Nevesinje Milenko Avdalović pobijedio je na današnjim izborima, osvojivši još jedan mandat, potvrđeno je za RTRS.

Kandidati za načelnika ove istočnohercegovačke općine bili su još Milovan Cvijetić (SDS) i Milan Šipovac (SRS dr Vojislav Šešelj). Još nema službene potvrde informacije o pobjedi Avdalovića.

Prvi neslužbeni rezultati izbora u Bijeljini, na relativno malom uzorku, pokazuju da se vodi neizvjesna utrka za gradonačelnika.

Podaci izbornih stožera SNSD-a i SDS-a pokazuju da Ljubiša Petrović (SDS) vodi s 52 do 55 posto glasova, u odnosu na Miću Mićića (SDSS-SNSD) koji ima između 44 i 47 posto od prebrojanih glasova. Razlika u postocima varira od toga koja stranka iznosi podatke.

Slično je i u Prijedoru, gdje kandidat SNSD-a Dalibor Pavlović ima 45,4 posto glasova i prednost u odnosu na Dragutina Rodića iz SNSD-a, koji ima 36,3 posto. Podatke treba uzeti s rezervom, jer ih iznose stranački stožeri i to na malom uzorku prebrojanih glasova.