Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati kandidati SDA i SBB-a za načelnike općina u Sarajevu

BiH

sda sbb radoncic izetbegovic (5)
Foto. I. Kralj

Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost ranije su usaglasili detalje oko zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Kako saznaje N1, već su poznata i imena kandidata za načelnike sarajevskih općina. Velikih promjena i iznenađenja neće biti, uglavnom se radi o poznatim imenima kandidata koji su i ranije objavljali načelničke funkcije.

Jedino novo ime bit će Suad Handanagić – kandidat za načelnika Općine Stari Grad. Handanagić je prijedlog SBB-a, a trenutno obavlja funkciju pomoćnika načelnika u Službi za investicije, komunalne i inspekcijske poslove u ovoj općini. Rođen je 1956. godine u Sarajevu.

N1 saznaje da će kandidat za načelnika Općine Centar biti Nedžad Ajnadžić, trenutno predsjedavajući Općinskog Vijeća dok će kandidati za načelnike preostalih sarajevskih općina biti aktuelni načelnici: Nedžad Koldžo u Novom Sarajevu i Semir Efendić u Novom Gradu.

Recimo još i to da će kandidat SDA – SBB za načelnika Općine Ilidža biti Senaid Memić dok promjena u prijedlogu neće biti na za Općinu Vogošća – tamo će kandidat biti aktuelni načelnik Edin Smajić.