Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati kandidati SDA za načelnike i gradonačelnika u ZDK-u

BiH

novalic sda (1)

Kantonalni odbor SDA Zeničko-dobojskog kantona, kojom je predsjedavao predsjednik Miralem Galijašević, jednoglasno je potvrdio predložene liste kandidata SDA za načelnike općina, gradonačelnika Zenice, općinska vijeća i Gradsko vijeće Zenice za oktobarske izbore.

Kandidat SDA za gradonačelnika Zenice je Naidin Ahmetspahić, kandidati za načelnika općine u Žepču Kenan Kahriman, Đemal Memagić u Olovu, Nermin Mandra u Kaknju, Muhamed Osmić u Maglaju, Suad Huskić u Tešnju, Suad Omerašević u Zavidovićima, Avdija Kovačević u Varešu, a za Visoko su u kombinaciji još imena dvaju kandidata: Halima Zukića i Kemala Mušinbegovića.

Na osnovu principa o saradnji i zajedničkom nastupu SDA i SBB na lokalnim izborima 2016.godine, Stranka demokratske akcije će podržati kandidate SBB-a za načelnike općina Breza i Doboj-Jug, dok u općini Usora stranke SDA i SBB neće imati kandidata za načelnika.

Na sjednici su članovi Kantonalnog odbora upoznati o izbornoj strategiji i budućim aktivnostima Kantonalnog izbornog štaba SDA ZDK.