Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pisanja Spin info

Pravobranilaštvo RS podnosi tužbu protiv firme “ECO PRODUCT”

bratunac srdjan rankic

Zamjenik pravobranioca Republike Srpske Vladan Pejanović obavijestio je Opštinu Bratunac da je Pravobranilaštvo podnijelo tužbu protiv „ECO PRODUCT-a”

Nakon što je Spin-portal.info otkrio aferu bivšeg načelnika Bratunca Srđana Rankića u vezi sa dodjelom zemljišta pod 20-godišnji zakup svom zetu, vlasniku firme „ECO PRODUCT“, klupko nezakonitog djelovanja bivšeg načelnika se odmotava.

Piše: Slađan Tomić (Spin-portal.info)

Naime, Spin info je u posjedu dopisa Pravobranilaštva Republike Srpske upućenog zamjeniku načelnika opštine Bratunac.

Zamjenik pravobranioca Republike Srpske Vladan Pejanović obavijestio je Opštinu Bratunac da je Pravobranilaštvo podnijelo tužbu protiv „ECO PRODUCT-a.“

„Obavještavamo Vas da je ovo sjedište zamjenika Pravobranioca Republike Srpske, postupajući po aktu opštine Bratunac, te u skladu sa dostavljenim materijalnim dokazima od strane opštine Bratunac, podnijelo Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, tužbu, u parničnom postupku, u pravnoj stvari opština Bratunac, protiv tuženog DOO ‘ECO-PRODUCT’ Srebrenica radi utvrđivanja ništavnosti ugovora o dodjeli zemljišta u okviru industrijske zone na lokalitetu ‘Ciglana’, broj: 02-020-325/22 od 27.09.2022. godine i predaje u posjed zemljišta, v.c. 5.000,00KM“, navodi zamjenik pravobranioca Republike Srpske.

Podsjetimo, početkom jeseni prošle godine tačnije 27.9.2022. opština Bratunac zaključila je sa firmom „ECO PRODUCT“ ugovor o dodjeli u zakup zemljišta u okviru industrijske zone na lokalitetu “Ciglana” ukupne površine od 5.474 m2. Ugovor je zaključen na 20 godina počev od 1.10.2022. Opštinu je zastupao tadašnji načelnik Srđan Rankić, a firmu “ECO PRODUCT” zastupao je Rankićev zet Milovan Bojić. Ugovorom je definisano da će se zemljište koristiti isključivo za izgradnju dvije solarne elektrane, a ukupna godišnja zakupnina je 1.642,20KM.

Pomenuta firma, tvrde izvori Spin portala, nema licencu za proizvodnju solarne električne energije, kao što je navedeno u ugovoru, već se bavi proizvodnjom i reciklažom guma.