prognoza vremena

Pred nama nekoliko sunčanih dana, temperature do 22 stepena. U srijedu opet snijeg

Sarajevo: Sunčan dan na Vilsonovom šetalištu
24.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Gradjani uzivaju u lijepom vremenu na Vilsonovom setalistu u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Jutros je u našoj zemlju umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo, Sokolac -3; Bijeljina, Livno, Tuzla 0; Doboj, Gradačac, Zenica 1; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 2; Široki Brijeg 4; Trebinje 5; Mostar 8; Neum 10.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba da do umjerena bura.

Dnevna temperatura kretat će se od 5 do 11, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, dnevna od 14 do 20 °C.

U utorak  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22°C.

U srijedu  oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Prema kraju dana i tokom noći padavine postepeno prestaju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, dnevna od 2 do 8, na jugu do 14 °C.