BiH

proljeće u doba korone

Pred nama su pravi proljetni dani, temperature će rasti do 23 stepena

04/04/2020

U utorak se očekuju temperature do 23 stepena

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove muguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, a na jugu zemlje do 19 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 13 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima vjetra. Prije podne na području Hercegovine i jugozapada Bosne će biti olujnih udara vjetra brzine 60 do 75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

U ponedjeljak sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U utorak, također, sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.