Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred oko 150 učesnika svečno otvoren “Brain Week” u Tuzli

brain week1

U Tuzli je u ponedjeljak održana svečana ceremonija otvaranja projekta Tuzla Brain Week. Sedmica mozga je projekat Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, koja se u cijelom svijetu obilježava u periodu od 14. do 20. marta.

Ceremoniji otvaranja je prisustvovalo 150 učesnika, uključujući studente sa medicinskih fakulteta iz BiH i Hrvatske, kao i studente i profesore sa Univerziteta u Tuzli. Studenti su imali priliku slušati predavanja dr. Sanele Zukić sa Klinike za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, kao i predavanje prof. Edine Šarić sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Tuzla.

Prisutne je takođe pozdravio i dekan Medicinskog fakulteta Tuzla, prof. Elmir Čičkušić, koji je i zvanično otvorio ceremoniju.

Nakon svečane ceremonije otvaranja nastavljene su aktivnosti u punom Cafe Baru „White“ na Trgu Slobode, gdje su prisutni uživali u predavanju dr. Igora Salopeka iz Opće bolnice Karlovac pod nazivom „Sva lica depresije“.

brain week2

U utorak tim Tuzla Brain Week-a održava radionice u predškolskim, školskim i specijalnim ustanovama gdje radimo na destigmatizaciji neuroloških oboljenja i upoznavanja generalne populacije sa neuroznanošću. Također, na kraju dana nas ponovno očekuje aktivnost „Naučni kafić“ u 17h sa novim predavačima, koja je otvorena za širu javnost i sve zainteresovane.

U srijedu u Univerzitetskoj dvorani i na stadionu „Tušanj“ kreću sportska takmičenja u fudbalu i košarci, zajedno sa učešćem Specijalne olimpijade BiH.

Takmičenja u košarci kreću u 8h u Univerzitetskoj dvorani, a takmičenja u fudbalu u 9h na gradskom stadionu „Tušanj“. U okviru sportskih dešavanja očekivani broj je oko 200 učesnika.

U 12h je ceremonija otvaranja prijateljskog takmičenja specijalne olimpijade Tuzla Brain Week-a i ceremonija dodjele medalja.

Svoj doprinos sportskom danu će dati i predstavnici Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, fudbalskog kluba „Sloboda“, najbolji sportisti grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, te će događaj podržati i sportista stoljeća Grada Tuzle – Zlatan Saračević.

Partneri projekta su: Fakultet za tjelesni odgoj i sport Tuzla, gradski stadion „Tušanj“, Centar za sport i rekreaciju, Specijalna olimpijada BiH, Nogometni savez Tuzlanskog kantona, Regionalni košarkaški savez Tuzla.

Sponzori projekta su: DANA foundation, Poliklinika Huskanović, Red Bull, pekare Šaćir, Tušanj i Centar, voda Kristal i Oaza.