Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon katastrofalne 2021.

Pred sami kraj godine Tegeltija „odriješio kesu“: 5.000 KM za poklone!

tegeltija

Odluka potpisana jučer sa ponuđačem iz Istočnog Sarajeva. Za dvije godine Vijeće ministara ispunilo jedno obećanje

Pred sami kraj godine, koja je po aktuelni saziv Vijeća ministara BiH, kada je u pitanju učinak, bila katastrofalna, kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije (SNSD) iz budžeta je potrošio skoro 5.000 KM (4.949 KM sa PDV-om) za nabavku protokolarnih poklona.

Piše: A. DUČIĆ

Odluka o nabavci poklona potpisana je jučer, i to sa ponuđačem Ermex d.o.o. Istočno Sarajevo, kao najpovoljnijem ponuđaču za nabavku navedenih poklona. Kakvi će pokloni biti nabavljeni, to nije precizirano ovom odlukom.
Inače, aktuelno Vijeće ministara, prema novim nalazima Istinomjera, tokom dvije godine svog mandata nije provodilo značajnije aktivnosti na realizaciji više od polovine (108) datih obećanja od njih ukupno 189, dok je u potpunosti ispunilo samo jedno, i to u prvoj godini mandata.

Najveći broj obećanja odnosio se na oblast ekonomije, njih 82, a tokom dvije godine mandata, Vijeće ministara BiH, u ovoj oblasti, na 53 obećanja nije provodilo nikakve aktivnosti u cilju njihove realizacije, dok su samo dva dobila ocjenu u progresu.

Vijeće ministara BiH nakon dvije godine nije započelo aktivnosti na realizaciji čak 57% obećanja partija koje participiraju u vlasti na nivou BiH, a njih tek 7% ima veću vjerovatnoću ispunjenja do kraja mandata. Na ovako loš rezultat najvišeg organa izvršne vlasti u zemlji svakako je uticala i blokada rada državnih institucija od, prvenstveno, SNSD-a, koji je dio vlasti. To se odrazilo i na aktivnosti Vijeća ministara BiH, koje je u 2021. godini održalo tek dvadesetak sjednica, a od početka mandata njih 45, naveli su iz Istinomjera.