Account

Predate krivične prijave protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije

Restart – Karic krivicna

U nekoliko gradova BiH ACCOUNT je u periodu od 27. juna 2019. do 05. jula 2019. prikupio potpise građana protiv Tegeltije

Antikorupcijska mreža organizacija civilnog društva u BiH – ACCOUNT podnijela je danas krivičnu prijavu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije.

U nekoliko gradova BiH su u periodu od 27. juna 2019. do 05. jula 2019. prikupili potpise građana na krivičnim prijavama protiv Tegeltije.

Eldin Karić iz Accounta kazao je kako očekuje da neko konačno počne raditi svoj posao.

“Prikupljeno je više od 1.300 pisanih potpisa i 200 online potpisa. Ne znam koji izgovor će tražiti da ne rade”, objasnio je Karić.

Stefan Blagić iz organizacije ReStart Srpska kazao je kako u Banjoj Luci nema niti jedan metar kvadratni demokratije, a da su došli u Sarajevo da vide ima li ijedan milimetar pravde.

“Nisam optimističan. Krivične prijave koje smo skupili govore da narod radi, ali ovi iz institucija iza mene nemaju tu želju. Evo da međunarodna zajednica vidi da monstrum kojeg su oni stvorili, prvenstveno OHR i Evropska unija ne rade svoj posao i da narod, svi narodi ove zemlje već shvataju međunarodnu zajednicu kao saučesnika onome što se dešava u Tužilaštvu BiH”, kazao je Blagić.