Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predložen jednomjesečni pritvor za Spahovića i Adrovića

izo spahovic

Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Izedinu Spahoviću i Amaru Adroviću, koji su uhapšeni u utorak u sklopu operativne akcije “Blic“.

Prijedlog za određivanje pritvora u ovom slučaju upućen je Kantonalnom sudu Sarajevo, a zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, te bojazni od ponavljanja krivičnog djela, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužiteljstvu.

Spahovića i Adrovića su nakon višemjesečnog rada na otkrivanju izvršilaca i dokumentiranju krivičnih djela, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, uhapsili pripadnici Federalne uprave policije, a koji se zajedno s osumnjičenim Tomislavom Spahovićem terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, iznuda i sprečavanje dokazivanja.

Kantonalno tužiteljstvo tereti Izedina Spahovića za krivično djelo sprečavanje dokazivanja i to na način da je Spahović ometao istragu u krivičnom djelu ubistva za koje je osumnjičen Tomislav Spahović, tako što je utjecao na svjedoke u ovom krivičnom predmetu.

Spahović i Adrović su osumnjičeni za iznudu, tako što su, kako Tužiteljstvo navodi, zajedno s Tomislavom Spahovićem, ranije uz ozbiljne prijetnje po život i imovinu iznudili oko 1.000.000 KM od oštećenog E. S. iz Gradačca.