Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osumnjičen za primanje dara

Predložen pritvor za uposlenika Tužilaštva BiH Mustafu Vrabca

mustafa vrabac

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela-primanja dara ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, a tereti se da je u proteklom razdoblju stupio u kontakt sa jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura

Nakon ispitivanja osumnjičenog u prisustvu advokata, postupajuća tužiteljica uputila je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Mustafu Vrabca, rođenog 1985. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Mjere pritvora predložene su iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačke b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela-primanja dara ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, a tereti se da je u proteklom razdoblju stupio u kontakt sa jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi, u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužiteljstva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, nastavlja provoditi sve potrebne dalje istražne radnje u svezi navedenog osumnjičenog, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.