"Naš most"

Prednovogodišnji bazar kreativaca u Zenici

zenica

Bazar će biti održan tokom cijelog dana u subotu, 15. decembra između 8 i 21 sati u prizemlju shopping centra „Džananović“

Jedan od dosad najvećih zeničkih pretprazničnih sajmova kreativaca biće održan u subotu, 15. decembra ove godine u holu shopping centra „Džananović“ na Kamberovića polju u centru Zenice. Sajam organizuje udruženje građana „Naš most“ Zenica u saradnji sa shopping centrom „Džananović“.

Cilj bazara je predstavljanje unikatnih ručnih radova osoba treće životne dobi i mlađih kreativaca iz cijele BiH, kao i popularizacija različitih vidova kreativnog rada kao važnog elementa za očuvanje mentalnog zdravlja, pogotovo osoba treće životne dobi, koje često pate zbog usamljenosti i žive na ivici siromaštva.

Na bazaru će učestvovati preko trideset hobby art umjetnika iz Zenice, Zavidovića, Kaknja, Sarajeva i Visokog koji će se predstaviti sa svojim ručno izrađenim nakitom, odjevnim predmetima, slikama, suvenirima, poklon kutijama, svijećnjacima, i drugim poklon predmetima napravljenim različitim kreativnim tehnikama. Svi izloženi radovi će biti prodavani.

 

Njegujte svoje ljubimce prilagođenim portretom kućnih ljubimaca, dodajte neki osobni pečat vašem uređenju doma. To je lako! Sve što trebate je odabrati svoje omiljene fotografije i poslati nam, a mi ćemo vam predati najbolje umjetničko djelo koje će vas nasmijati.

Bazar će biti održan tokom cijelog dana u subotu, 15. decembra između 8 i 21 sati u prizemlju shopping centra „Džananović“.

Udruženje „Naš most“ Zenica okuplja lokalne umjetnike treće životne dobi s ciljem promovisanja umjetnosti kao sredstva za društveno uključivanje ranjivih društvenih grupa. Tim od šest slikara amatera volonterski vodi umjetničku galeriju u centru Zenice, koja posjeduje stalnu umjetničku zbirku radova preko 30 slikara iz cijele BiH, pretežno osoba starije životne dobi. Većina članova udruženja slikanjem se počela baviti u poznim godinama života.

U galeriji udruženja organizuju se izložbe, umjetničke kolonije i umjetničke radionice za marginalizovane društvene grupe kao što su djeca i mladi s teškoćama u razvoju, osobe sa senzornim i fizičkim invaliditetom, penzioneri…