Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

aida pilav

Predsjednica Kriznog štaba Kantona Sarajevo pozitivna na korona virus

aida_pilav (1)

Pojasnila da je riječ o porodičnom kontaktu s obzirom na to da je njen brat pozitivan na virus korona, zbog čega je kao jedan od potencijalnih kontakata išla na kontrolno testiranje

Predsjednica Kriznog štaba Kantona Sarajevo Aida Pilav pozitivna je na virus korona, saopšteno je danas iz ovog štaba.

Ona je službenim mejlom informisala premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i članove kantonalnog Kriznog štaba da će biti odsutna s posla u narednom periodu jer je PCR test od 17. oktobra pokazao da je pozitivna na kovid 19.

Pilav je pojasnila da je riječ o porodičnom kontaktu s obzirom na to da je njen brat pozitivan na virus korona, zbog čega je kao jedan od potencijalnih kontakata išla na kontrolno testiranje.

“Potpuno sam bez simptoma, ali je pozitivnost utvrđena. Uvažavajući da sam asimptomatska, te uz moja stroga poštivanja epidemioloških mjera na preporučenim mjestima – nošenje maske, distance, kraća zadržavanja, izbjegavanje velikih skupova, mala je vjerovatnoća da sam mogla biti prenosnik u prethodna dva dana, posebno jer nemam do sada nijedan razvijen simptom”, navela je Pilav.

Ona je zatražila da hitno bude ovlašteno lice koje će predsjedavati Kriznom štabu kantonalnog Ministarstva zdravstva da ne bi došlo do zastoja u radu ovog savjetodavnoga tijela.