Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik HKD Napredak na međunarodnoj konferenciji u Milanu

franjo-topic

Predsjednik HKD Napredak prof.dr. Franjo Topić sudjelovao je u Milanu na međunarodnoj konferenciji pod nazivom „ Jedinstveno tržište povezano digitalno i promjena rada“, a koju je organizirala Fondacija Luigi Clerici iz Milana uz potporu EZA-e, Europskog centar za radnička pitanja.

Uz stručnjake na konferenciji su nastupili i vodeći ljudi iz najvećih svjetskih kompanija za digitalnu tehniku, Microsofst, Samsung i Apple, digitalni giganti koji svakodnevno razvijaju nove tehnologije na ovom području i ulažuu velika sredstva u edukaciju ljudi, škola fakulteta…

Fondacija ima Luigi Clerici iz Milana svoje zanatske škole i povezana je s milanskom nadbiskupijom.

Nakon konferencije zasjedalo je i Upravno vijeće na čelu s predsjednikom Ezae Bartom Pronkom. Na dnevnom redu posebna točka su bili projekti i konferencije koje pojedine članice organiziraju tijekom cijele godine. EZA ima 74 članice u 28 zemalja. HKD Napredak je član EZA-e od 2010.godine, a sada mu je odobrena organizacija konferencija koja će se održati u rujnu 2017.napredak-eza

Kako je EZA financirana uglavnom od EU komisije tako konferencije mogu biti organizirane u članicama EU. Kako BiH nema ni status kandidata za EU tako se ne mogu organizirat konferencije u BIH, te će stoga Napredak svoju konferenciju organizirat u Hrvatskoj.

Usvojeno je i financijsko izvješće i prijedlog proračuna za iduću godinu. Glavna skupština EZA-e bit će u Francuskoj u Marseilleu početkom prosinca ove godine.

HKD Napredak utemeljen je 1902 godine. Član je UN-ovih nevladinih udruženja i punopravni član Europskog centra za radnička pitanja (EZA. EZA je mreža od više od 60 organizacija iz 20 europskih zemalja koje se oslanjaju na kršćansko-socijalne vrijednosti. Napredak ima više od 20 000 članova u 64 podružnica i 3 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori,Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.