Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik komisije u KS ne zna zaključke koje je sam usvojio

BiH

okeric

Danas je održana sjednica Komsije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo. Donešena su tri zaključka. Predsjednik komsije Elvedin Okerić (SDA) nije znao šta je zaključila komisija kojom je predsjedavao.

Elvedin Okerić iz SDA, predsjednik Komsije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajeva, nije bio u stanju zapamtiti tri donesena zaključka, javaljaju Vijesti.ba.

-U pogledu posljednjih dešavanja u našem gradu, Komisija za sigurnost je zasjedala, gdje smo donijeli određene zaključke koje smo danas pročitali, između kojih je…hmm…povećati komunikaciju i koordinaciju između MUP-a Kantona Sarajeva i Tužilaštva, gdje smo danas mogli vidjeti da je bilo narušeno, zatim,..hm, hm”, rekao je Okerić.

Novinar pomažući Okeriću dodaje : “Dakle drugi zaključak ove komsije je, analizirati Zakon o MUP-u i u što kraćem roku donijeti izmjene Zakona ukoliko za to bude potrebe”.

-Te ukoliko ima potrebe, ukoliko ima odgovornih da se odgovorni procesiranju nadležni organi, procijedio je za kraj ovog mučnog razgovora, predsjednik Komsije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo, Elvedin Okerić.