Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik NSRS-a: Ustavni sud BiH je Izetbegovićev privatni sud

nenad-stevandic

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ustvrdio je da je današnjom odlukom Ustavni sud BiH pokazao da je: “privatni sud člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kojeg on upotrebljava u skladu sa ličnim političkim projekcijama”.

“Ovim se pokušava uvesti kombinacija šerijatskog prava i aparthejda Srbima, koji su potpuno etnički očišćeni iz Federacije BiH /FBiH/, uništeni i popaljeni i gdje je ostalo ispod jedan odsto, ne uzimajući u obzir Drvar, Petrovac, Glamoč i Grahovo, a nama iz RS-a da se kaže šta smijemo, a šta ne smijemo da slavimo, da nam se mijenjaju istorijske činjenice”, rekao je Stevandić Srni.

Prema njegovim riječima, današnjom odlukom Ustavni sud BiH dao je veliki doprinos nestabilnosti i da je vrijeme da strane sudije, koje nemaju odgovornost, sjednu u avion i odu kući, a nama ostave da se bavimo posljedicama njihovih odluka.

“U svakom slučaju svi u RS-u su jedinstveni. Ja ne znam to ime i prezime u Republici Srpskoj koje je protiv referenduma, a glavna poruka onima koji su pružali podršku i bili u koaliciji sa Izetbegovićem jeste – da napokon treba da izađu iz tog zagrljaja”, istakao je Stevandić.