Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "memori"

Predsjednik Saveza logoraša u BiH među osumnjičenim za zloupotrebu položaja

jasmin meskovic

U opsežnoj policijskog akciji izvršeni su pretresi na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković jedan je od šest osumnjičenih za zloupotrebu položaja ili ovlasti.

Zbog sumnje za zloupotrebu položaja ili ovlasti pripadnici Federalna uprave policije (FUP) jutros su započeli opsežnu akciji kodnog naziva “Memori”. Pod istragom je šest osoba.

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo jutros su izvršeni pretresi u tri kantona, a jedan od objekata u kojem je obavljen pretres je i Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu.

U opsežnoj policijskog akciji izvršeni su pretresi na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a među osumnjičenim je, nezavnično, i predsjednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković.

“Šest osoba koje su pod istragom Tužilaštva KS sumnjiče se da su od jula 2017. godine štampali duple karte za Muzeje protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe”, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.