Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Predsjedništvo BiH danas o Reformskoj agendi

23/07/2015

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Reformsku agendu za BiH i Master plan procesa integriranja BiH u Europsku uniju.

Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Predsjedništva BiH je i razmatranje uspostavljanja efikasnog mehanizama koordinacije za europske integracije, koji bi trebao osigurati da BiH s Evropskom unijom o procesu pridruživanja razgovara jednim glasom.

Predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović najavio je na ovosedmičnoj pres-konferenciji upriličenoj povodom njegovog preuzimanja predsjedavanja Predsjedništvom BiH da bi to pitanje moglo biti riješeno u narednih 15 dana.

Uspostavljanje tog tijela uvjet je da bi BiH mogla uputiti kredibilnu aplikaciju za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Dnevnim redom današnje sjednice predviđeno je i razmatranje Ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore, Prijedloga odluke o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH te nekoliko međudržavnih sporazuma, protokola i memoranduma.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.