Predsjedništvo BiH: Napadi u Briselu su udar na evropske vrijednosti

BiH

predsjednistvo bih (2)

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije je osudilo današnje terorističke napade u Bruxellesu i izrazilo najiskrenije saučešće porodicama žrtava napada, zatim belgijskom kralju Philippeu, Vladi Kraljevine Belgije i institucijama Evropske unije, navedeno je u saopćenju Predsjedništva.

“Današnji zločinački napadi u Bruxellesu predstavljaju udar na evropske vrijednosti, koje građani Bosne i Hercegovine dijele s građanima Brisela i Evrope. Bosna i Hercegovina izražava solidarnost i stoji ujedinjena s građanima Brisela i Evrope u ovim teškim trenucima”, navedeno je u saoćenju.

Dodaje se kako je “Bosna i Hercegovina čvrsto opredijeljena da odlučno nastavi borbu protiv terorizma, dajući snažan doprinos međunarodnim naporima da se ovo globalno zlo pobijedi i iskorijeni”.

Najmanje 34 osobe su ubijene, a više od 100 ranjeno u tri eksplozije koje su jutros potresle glavni grad Belgije i sjedište Evropske unije (EU). Jutrošnje napade osudili su brojni državni zvaničnici i različite organizacije.