Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Specijalni zahtjevi

Predsjedništvo BiH kupuje dvije limuzine za 114.000 KM

predsjednistvobihvoznipark

U tenderskoj dokumetaciji traži se gotovo ista oprema za oba automobila

Kožna ručica mjenjača, multifunkcionalni kožni volan sa tri kraka, sva stakla na vozilu sa termo izolacijom, hromirane lajsne oko bočnih stakala, sistem za detekciju umora vozača, radio sa slotom za SD karticu.

To je samo mali dio zahtijevane minimalne opreme dva automobila koje kupuje Predsjedništvo BiH ukupne vrijednosti 97.600 KM bez PDV ili 114.192 s uračunatim porezom.

U tenderskoj dokumetaciji traži se gotovo ista oprema za oba automobila, poput elektronske parking kočnice, LED prednjih svjetala sa zakretnim svjetlima i zasebnim LED dnevnim svjetlom te sistemom za pranje farova, piše portal Srpskainfo.

Na dugom spisku opreme je, između ostalog, i: elektromehanički servo upravljač, elektro podesiva i grijana spoljnja ogledala, 12V utičnica u konzoli nazad i u prtljažniku, osvjetljenje enterijera u LED tehnici, zadnja svjetla u LED tehnici, trozonski automatski klima uređaj s alergen filterom i dodatnim kontrolama za klimu nazad, adaptivni tempomat za brzinu sa kontrolom razmaka, uključujući sistem za nadzor saobraćaja sa upozorenjem na frontalni sudar.

Oba nova automobila moraju da budu crne limuzine, da imaju dizel motor minimalne snage 110 odnosno 140 kilovata, zapremine motora najmanje 1.900 „kubika“, s automatskim mjenjačem. Jedno vozilo mora da ima pogon na svim točkovima, a za oba važi uslov da prtljažni prostor bude minimalno 570 litara zapremine.

Kako je navedeno u dokumentaciji, automobili se nabavljaju za Sekretarijat Predsjedništva BiH, na osnovu Plana javnih nabavki za 2018. Upravo tim planom je za nabavku automobila predviđen trošak od 119.179 KM.

– Ponuđač se obavezuje da obezbijedi garantni rok za motor i dijelove 48 mjeseci, ili 120.000 kilometara, na lak 36 mjeseci i na karoseriju od korozije 12 godina – uslov je iz tendera koji se provodi metodom otvorenog postupka.

Rok za dostavljanje ponuda ističe danas, 13. novembra.