BiH

Predsjedništvo BiH: Žalimo zbog napada na premijera Vučića

11/07/2015

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje i izražava duboko žaljenje zbog današnjeg napada na predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru Potočari.

Predsjedništvo BiH zahvaljuje premijeru Vučiću za dolazak u Srebrenicu jer je to učinio u duhu pomirenja i sa namjerom da oda počast žrtvama.

U saopćenju se navodi da od nadležnih policijskih i pravosudnih organa na svim nivoima Predsjedništvo BiH zahtjeva da hitno provedu detaljnu istragu s ciljem identifikacije izvršilaca napada.

Također, Predsjedništvo BiH zahtjeva da se ispita i utvrdi odgovornost obavještajno-sigurnosnih i policijskih agencija Bosne i Hercegovine za eventualne propuste koji su doveli do ugrožavanja sigurnosti premijera Vučića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Svim stranim delegacijama Predsjedništvo BiH upućuje izvinjenje zbog doživljene neprijatnosti.

Predsjedništvo BiH jedinstveno je u stajalištu da s punom predanošću nastavi raditi na ubrzanju procesa pomirenja, obnovi narušenog povjerenja i unaprjeđenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.