BiH

online sjednica

Predsjedništvo HDZ-a BiH raspustilo Općinski odbor u Tomislavgradu

14/08/2020

Također, usvojen je prijedlog listi i kandidata za načelnike/gradonačelnike te općinska/gradska vijeća koja su pristigla s terena, priopćeno je iz HDZ-a BiH

Na današnjoj proširenoj online sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH, koja je održana pod  predsjedanjem predsjednika te stranke Dragana Čovića, razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na posljednje aktivnosti te razvoju događanja u kontekstu priprema za predstojeće lokalne izbore u BiH.

Predsjedništvo je na održanoj sjednici raspustilo Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad zbog nepoštivanja izbornih rokova, prijave stranke na izbore, kao i usuglašavanje liste kandidata za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika te imenovalo povjerenstvo HDZ-a BiH za Tomislavgrad koje predvodi Jozo Bagarić.

Također, usvojen je prijedlog listi i kandidata za načelnike/gradonačelnike te općinska/gradska vijeća koja su pristigla s terena, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH izrazilo je punu potporu aktivnostima Provedbenog izbornog stožera HDZ-a BiH pri implementaciji strateških odrednica i smjernica izborne strategije za lokalne izbore 2020.

Predsjedništvo te stranke, kako je navedeno, podržava decentralizirani pristup provedbe izbornih planova, naglašava važnost komunikacija i koordinacije Provedbenog izbornog stožera i Središnjice HDZ-a BiH sa županijskim, regionalnim, gradskim i općinskim odborima te organizacijom HDZ-a BiH za Brčko distrikt za pripremu i provedbu izbora.

“Cilj HDZ-a BiH je jasan, dobiti većinu od prijavljenih kandidata za načelnike/gradonačelnike, te većinu na listama za općinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i liste s koalicijama stranaka Hrvatskog narodnog sabora”, zaključeno je na sjednici.

Kako je istaknuto, Predsjedništvo HDZ-a BiH pozdravlja dogovor i prijavu zajedničke Hrvatske liste, HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora u onim prostorima gdje je položaj hrvatskog naroda ugrožen, navodeći kako se sprječavanjem rasipanja hrvatskih glasova očekuje osvajanje više mandata za lokalne izbore.

Iz Predsjedništva HDZ-a BiH pozvali su sve one koji žive u iseljeništvu da budu dio hrvatskog zajedništva i iskoriste svoje biračko pravo te se blagovremeno prijave za dopisno glasovanje, a krajnji rok za prijavu je 1. rujna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.