Proširena sjednica

Predsjedništvo HNS-a razgovaralo o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH

Predsjedništvo HNS-a

Raspravljajući o pogledima na izmjene Izbornog zakona, Predsjedništvo HNS-a ovu sjednicu održalo je kao pripremu za ono što očekuju da će s partnerima raditi prilikom razgovora o izmjeni Izbornog zakona

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na proširenoj sjednici kojoj su nazočili članovi Glavnog vijeća HNS-a kao i predstavnici svih stranaka HNS-a, razmatralo je modele izmjena Izbornog zakona BiH te o njima raspravljalo.

Raspravljalo se o više modela izbora članova Predsjedništva BiH, prijedlozima izmjene Izbornog zakona BiH u dijelu koji se odnosi na Dom naroda FBiH te o prijedlozima za izmjenu Izbornog zakona BiH u dijelu koji se odnosi na presudu Ustavnog suda za Grad Mostar, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Raspravljajući o pogledima na izmjene Izbornog zakona, Predsjedništvo HNS-a ovu sjednicu održalo je kao pripremu za ono što očekuju da će s partnerima raditi prilikom razgovora o izmjeni Izbornog zakona.

Predsjedništvo HNS-a je i danas potvrdilo ranije donesen čvrst stav – Hrvatski narodni sabor treba nastaviti politiku kojom će se ostvariti institucionalna jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju.