Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedništvo SDA odobrilo ulazak SBB-a u vlast

bakir izetbegovic

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA u Sarajevu jednoglasno donesena odluka da se podrži prijedlog Kolegija ove stranke i da se nastave razgovori sa Savezom za bolju budućnost (SBB) BiH u smislu formiranja novih parlamentarnih većina.

[yuzo_related]

– Smatramo da SBB treba ući i biti dijelom vladajuće strukture, da treba zadržati koaliciju sa A-SDA i Strankom za BiH i da ne dolazi do nikakvih promjena kada je riječ o koaliciji sa Savezom za promjene na državnom nivou – izjavio je Izetbegović na konferenciji za novinare.

Jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Predsjedništva SDA odnosila se i na rad Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te odnose unutar samog Kluba.

Izetbegović je potvrdio da se razgovaralo i o ranijim nesuglasicama unutar Kluba SDA u Zastupničkom domu PSBiH.

 

bakir izetbegovic 1

– Dogovoreno je da se međusobno pruži ruka i dođe do pomirenja onih koji su bili nezadovoljni ishodom Kongresa i koji su imali primjedbe na regularnost kongresne procedure. S druge strane potrebno nam je jedinstvo unutar Kluba SDA da radimo zajedno na rješavanju problema, a dogovoreno je i da ćemo raditi na tome da garantiramo da će na listama biti najkvalitetniji ljudi unutar SDA – kazao je Izetbegović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje Izetbegović je potvrdio da Asim Sarajlić ostaje na čelu Kluba.

Izetbegović je dodao da je na sjednici Predsjedništva SDA bilo govora i o drugim temama poput položaja Bošnjaka u RS-u, bosanskog jezika, najavljenog referenduma u RS-u, radu Vijeća ministara BiH i Federalne vlade.